BLOG

“Sieraden zijn vaak waardevolle, unieke en met liefde uitgekozen cadeaus. Je kunt ze bij je dragen en bekijken. Zo herinneren ze je telkens aan de gever, of aan de gebeurtenis waarvoor je ze hebt gekregen”
STAPLEZ JEWELRY

Het perfecte cadeau voor vrouw of vriendin

Is een sieraad natuurlijk! Sieraden zijn al sinds mensenheugenis het geschenk voor een vrouw. Waarom?

Het is vaak waardevol, uniek en met liefde uitgekozen. Je kunt het bij je dragen en bekijken. Zo herinnert het je telkens aan de gever, of aan de gebeurtenis waarvoor je het hebt gekregen. Een sieraad kan een bepaalde betekenis of boodschap hebben.

ketting mosagaat
stapel gouden ringen

Maar welk sieraad?

Er zijn verschillende kleuren, opties, materialen en prijsklassen. Er zijn oorsieraden, kettingen, ringen en armbanden.

Maar geen zorgen! Ik help je met kiezen.

 1. Voor welke gelegenheid is het sieraad?

Dit bepaalt wellicht je budget, maar ook de betekenis die je aan het sieraad wilt en kunt geven. Is ze jarig? Geef dan bijvoorbeeld iets met haar geboortesteen! Je kunt daar dan jaarlijks sieraden van dezelfde steen aan toevoegen en zo een mooie matchende collectie aanleggen. Vind hier welke stenen bij welke maand horen!

Maar als je iets te vieren hebt wat met de liefde tussen jullie twee te maken heeft, wil je misschien iets geven dat die liefde weergeeft. Dat kan een tekstje zijn, een woord, een berichtje gegraveerd op een hartje of in een ring. Maar ook bijvoorbeeld een sieraad met een edelsteen die staat voor liefde, intimiteit en verbondenheid. Een edelsteen als lapis lazuli, smaragd, turkoois of maansteen zijn hier perfect voor! Of je kunt natuurlijk simpelweg voor de kleur rood of roze gaan. Stenen als granaat, roze saffier, robijn, rozenkwarts, aardbeienkwarts en roze toermalijn zijn mooie opties in een breed scala aan kleuren.

kleurige outfit ketting

2. Wat draagt jouw vrouw/vriendin?

Sommige vrouwen hebben geen gaatjes in hun oren, dus dan is het net zonde als je een prachtig paar oorbellen hebt uitgekozen. Veel vrouwen houden ook niet zo van armbandjes, omdat die lastig om en af gaan en vaak een beetje in de weg zitten bij dagelijkse bezigheden. Dan blijven we over met ringen en kettingen. En oorbellen zijn natuurlijk een goede optie als ze gaatjes heeft! Vervolgens moet je nog twee dingen weten:

  • Zilver of goud?

Bij twijfel of als ze beide draagt: ga voor goud. Dit blijft langer mooi en is zeker als je vriendin nu nog wat jonger is en ook wel eens zilver draagt, waarschijnlijk waar ze later op gaat overstappen. En hoe mooi als jij haar helpt met die overstap door een eerste sieraad te geven? Als je het echt niet weet of te spannend vindt, ga dan voor iets waarbij je alleen de stenen ziet, kettinkje van kralen bijvoorbeeld. Of dan het slotje zilver of goud is zie je toch niet tijdens het dragen.

  • Wat is haar ringmaat?

Hier kun je eventueel achter komen door bij een ring stiekem de binnendiameter op te meten. Maar dit is tricky, want een halve millimeter ernaast zitten kan er al voor zorgen dat de ring te groot of te klein wordt! Als je de ringmaat niet weet is het veiliger om een paar oorbellen of een ketting te doen. Pas bij een ketting ook nog wel even op: een ketting van 36 – 40 cm is echt vrij kort! Als iemand een wat dikkere nek heeft, zal dit te strak zitten. 45cm is een lengte waarmee je altijd goed zit. Meer dan 55cm is echt al vrij lang.

3. Wat is je budget?

Natuurlijk is het belangrijk wat je kunt en wilt uitgeven. Ongeacht je budget zou ik je aanraden om voor kwaliteit te gaan. En daarmee bedoel ik: echt zilver, echt goud of goud gevuld materiaal (een dikke laag echt goud op een messing onderlaag) en echte edelstenen. Zo kun je bijvoorbeeld bij ons vanaf 29 euro al een heel mooi paar edelstenen oorstekertjes kopen, die heel lang meegaan! En de glittering en juist dat het zoiets kleins is, geeft er een luxe gevoel aan.

oorbellen citrien

Koop alsjeblieft geen sieraden van gold plated of ander plated materiaal. Het is zo zonde als ze super blij is met haar nieuwe kado, het de hele tijd wil dragen en dat het sieraad dan na een week al helemaal verkleurd is! En dit gaat gebeuren als je niet op het materiaal let. Messing/stainless steel sieraden zoals je nu bij veel fast fashion winkels ziet is ook wel een optie en sowieso beter dan gold plated, maar hebben stainless steel en echt goud dezelfde kleur? Nee! Als je deze sieraden naast echt zilver of echt goud legt zul je wel een kleurverschil zien.

Tot slot : draagt je vriendin vaak grote, grove sieraden of juist fijntjes? Draagt ze kleur (en zo ja, welke kleur?) of juist niet?

Dit is het laatste puzzelstukje en nu kun je het perfecte sieraad uitkiezen!

Twijfel je wat haar zal staan? Ga dan voor parels. Dit is zo tijdloos, staat altijd mooi en chique. Daar kun je niets fout mee doen!

.

gouden sieraden met parels
zilveren ketting parel

Ik hoop dat dit je wat handvaten heeft geboden voor het vinden van het perfecte cadeau voor jouw geliefde! Kan ik je nog verder helpen met kiezen, of zoek je iets unieks en kun je het maar nergens vinden? Schroom dan niet om contact op te nemen via Instagram @staplez_jewelry of info@staplezjewelry.nl